In 2018 besloot ik dat het anders moest...

Ik verkocht mijn bedrijf in 2019 en startte direct met een nieuw bedrijf. Ik wilde mijn 30 jaar ervaring met andere ondernemers delen. Zo realiseerde ik mijn droom en volg ik mijn  missie. Namelijk: ondernemers helpen en begeleiden naar hun droomdoelen. Inzicht geven in hoe ze meer winst kunnen creëren, een consistente stroom aan klanten kunt krijgen en meer vrijheid kunnen hebben. Door middel van op een slimme manier werken in plaats van hard werken en hoe ze écht impact kunnen maken met hun bedrijf.

''Stop met kutten en ga doen!'' - Francina van den Berg

Hoe het ooit, 30 jaar geleden, allemaal begon

Ik ben Francina van den Berg en ruim 30 jaar ondernemer, mijn eerste business had ik toen ik 18 jaar was. In mijn carrière heb ik veel mensen gezien en meer dan 20.000 verkoopgesprekken en interviews gehouden. Zelf kom ik uit een gezin die geen ondernemersachtergrond heeft. Mijn eerste vakantie naar het buitenland was toen ik 14 was en daar had ik zelf hard voor gewerkt. Niet erg en ik ben niet zielig, want het heeft me veel kennis gegeven en tools om wel financieel onafhankelijk te zijn.

Succesvol zijn met je business kan iedereen! Ook jij! Wat belangrijk is dat jij naast dat je goede diensten /producten verkoopt. Je ook mentaal en lichamelijk sterk moet zijn om te ondernemen. Het is namelijk topsport en dat betekent dat een goede conditie bijdraagt aan succes. Maar neem ook direct een team aan want samen bouw je aan je bedrijf en alleen kom je ver...samen kom je veel verder.

We willen namelijk allemaal financieel vrij zijn dat geeft vrijheid en mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen en te groeien. Ik ben er dan van overtuigd dat jij dat ook kan zijn, al heb je een dienst of een product. Eén ding is duidelijk, je zult online ook je business moeten kunnen runnen, juist nu in deze tijd van lockdown, zie je dat dit een must is.

Sommige mensen denken dat je alleen succesvol kunt zijn als je al middelen hebt. Dat is zeker niet waar. Ik heb 4 bedrijven van scratch gebouwd en ben nu met bedrijf nr 5 bezig. Zelf kom ik uit een gezin met weinig middelen, maar op m’n 30ste had ik een miljoenen bedrijf.  

We waren één van de eerste bedrijven die zowel offline als online een hele grote impact maakte. 

Op mijn 27e was ik moe en uitgeput...

Tot m’n 27ste reisde ik de wereld over op zoek naar nieuwe stoffen in Parijs of shoppen in New York voor nieuwe modellen. Ik ontwikkelde dames kleding collecties voor grote merken en later voor grote Retailers. 100 uur werken per week stelde weinig voor…en thuis was ik nooit, altijd was ik op reis en altijd was ik onderweg.

Op m’n 27ste was ik door al dat reizen en harde werken, moe en uitgeput. De stress van het werk was extreem hoog. Migraine was er vaker wel dan niet..

Het was tijd voor een andere invulling van mijn leven en ik wilde meer met mensen werken. Doordat ik veel sollicitaties afnam, en ik zag dat veel mensen niet op de juiste plek zaten in een bedrijf, wilde ik ze graag helpen. Ik startte in 1998 een Werving & Selectie bureau, binnen een jaar stond een bizarre business.

We gingen al snel online werken en andere hadden geen idee hoe wij als disrupter in de markt dit zo snel voor elkaar hadden gekregen. We werkten anders!

We hadden een andere visie, de prijs was laag en we waren super snel! Daarnaast we vulden de openstaande vacatures. We kraakten de code, die alle andere bureaus, maar niet voor elkaar kregen.

Binnen 3 jaar zat er een team van 10 mensen in dienst en al snel groeide de omzet naar 2 miljoen met een team van 16 mensen. 

Toen barste de economie in 2008….boem…binnen 1 dag gingen we van 650 opdrachten naar 300 opdrachten….

Ik werd er niet heel blij van, je kunt je er iets bij voorstellen.

Van 2008 tot en met 2010, heb ik pas echt leren ondernemen

Onder grote financiële druk en stress moest ik grote en moeilijke beslissingen maken. Het was een Hel, maar achteraf gezien waren dit mijn beste jaren als ondernemer ooit! Je leert er zo veel van dan is zo mega waardevol. Daarom ben ik er dankbaar voor dat ik dit mocht meemaken.

Het maakt je weerbaar en je weet weer waar je het allemaal voor doet! Voor jezelf namelijk! Je bent namelijk niet voor niets ondernemer geworden!

In april 2018 besloot ik daarom te stoppen als directeur bij mijn bedrijf en stelde een bedrijfsleider aan. Ik wilde namelijk gewoon helemaal opnieuw te beginnen! Ik was na 21 jaar toe aan een nieuwe uitdaging en ik zocht nieuwe energie.

Ik zette er een punt achter, stapte uit het bedrijf en starten zonder klanten en zonder niets ….een nieuw bedrijf. 
Het was doodeng, ik had even niets meer en ik voelde me ook eenzaam. Niemand begreep dat ik klaar was met mijn oude bedrijf. Maar ik had het gezien… been there, done it and done it again…ik was bored en had geen inspiratie meer om het door te zetten.

Uiteindelijk verkocht ik op 1 januari 2019 mijn bedrijf voor een goed bedrag.
Dat was heftig want ik deed mijn kindje weg, maar tegelijkertijd ook enorm krachtig omdat ik volledig voor mezelf koos en ik me enorm bevrijd voelde.

Ik had behoefte om even helemaal terug naar de basis….en ik wilde weer doen waar ik passie voor had! Mensen helpen! Dit keer wilde ik een bedrijf bouwen wat voor mij werkt en ik niet voor het bedrijf!
 En wat mij een enorme voldoening geeft en voor minder wilde ik het gewoon weg niet meer doen.

Ook nu werken we heel veel online

We passen alle ervaringen toe die ik de afgelopen jaren heb geleerd en geloof me dat voelt vertrouwd. 
Ik paste opnieuw dezelfde strategie toe en draaide in mijn eerste jaar € 120.000 omzet en ben nu in mijn tweede jaar € 250.000 omzet.
En dit jaar gaan we de € 500.000! Mijn methode werkt!
Dankzij consistent te ondernemen, maar ook door mensen aan te nemen en die op de juiste plek in je organisatie te zetten.
leef ik mijn droomleven en dat gun ik jou ook.
Je kunt je voorstellen dat het een enorme reis is geweest afgelopen 30 jaar en die kennis deel ik met je.

Bij ondernemen komt zoveel meer kijken dan alleen maar iets verkopen aan een klant.
Er zijn zoveel stappen te nemen dat ik begrijp dat veel ondernemers niet zien waar ze op moeten focussen.
Daarnaast zul je echt zelf het werk moeten doen. Als het dan werkt dan is ondernemen zo gaaf en zo bevredigend.
Ik neem je graag mee in de stappen die jij kunt zetten voor een succesvol bedrijf!

Tijd voor iets luchtigers

Nu ik mijn verhaal heb verteld, is het tijd voor iets luchtigers. Als je me een beetje kent dan weet je dat ik alles met de volle 1000% doe. Als ik eenmaal iets wil, dan ga ik ervoor en dan haal ik ook echt alles uit de kast. Maar naast slim werken aan mijn bedrijf vind ik plezier mega belangrijk. Toen ik in 2018 startte met mijn nieuwe bedrijf wist ik gelijk dat ik het niet in mijn eentje wilde doen. Ik ben een team met 16 mensen gewend en dan is alleen maar zo alleen. Daarom besloot ik direct Daisy aan te nemen en met een flexibele schil van mensen te werken.

Plezier staat bij ons echt boven alles. We kunnen overal om lachen en hebben ontzettend veel lol samen. Maar daarnaast weten we ook heel goed wat we moeten doen om naar een volgende stap te gaan.

Ondernemen is eigenlijk niets anders dan een spel van continu vallen en weer opstaan. En ik houd van dat spel, ik speel het graag en ik leg je graag het spelletje uit. Eén ding is duidelijk, ik ga hem winnen ;-), zo dan weet je gelijk hoe ik erin zit! 😜
Hierbij nog een paar weetjes over mij als je me echt goed zou kennen:

  • Ik ben een echte wijnliefhebber. Elk jaar ga ik naar Duitsland naar allerlei leuke wijnboertjes om de lekkerste wijnen te proeven. Om ze natuurlijk vervolgens allemaal mee naar huis te nemen 😜🍷 
  • Ik bel gek op boeken lezen. Ik lees alleen management boeken waar ik echt      iets van kan leren. Noem een boek op en ik heb hem waarschijnlijk gelezen. Thuis heb ik ook stapels boeken staan, ook boeken die ik nog moet lezen en ik verzamel kookboeken. Mijn man en ik zijn dol op koken en heerlijk eten. 
  • Sinds kort (eigenlijk door Daisy) ben ik fan van Netflix. Als je op zoek bent naar een heerlijke serie waar je echt lekker om kunt lachen dan raad ik je Grace & Frankie aan. Oh oh oh, wat heb ik in een deuk gelegen om deze serie. 🤪
  • Ik ben een sporter en train 3 tot 5 maal per week. Ik train met gewichten een ik doe aan EMS, dat is een pak wat je aandoet en die je kleine stroom scheutjes geeft en zo je spieren traint. Je wordt er super strak van 🤪. Daarnaast loop ik elke dag 5-8 km om alles goed in beweging te houden
  • Ik eet "Healty Keto" wat inhoud geen tot weinig koolhydraten, veel groete en wat eiwitten, maar wel veel gezonde vetten. Hierdoor voel ik me mega-energiek. Ook doe ik aan Intermitted Fasten, wat betekent dat ik maximaal 2x per dag eet  in een raamwerk van 6 uur en 18 uur niet.

Wat mijn klanten zeggen

null

null

null

null

null

null

null

null

null

null